Midsommarpokalen, så här gick det!

Då var deltävling två av fem i Schlalomcupen 2017 avgjord.
Med svajande sydväst till väst-prognoser bestämde en enig tävlingsledning att midsommardagen, som ju är ursprungsdagen för hela cupen, skulle bli raceday. 6-10, 7-12m/s sv var utlovat och likt en iskall svalkar i stekande sol så blev också utfallet med vind precis som prognosen förutspått.
ö25En tapper skara på 18 deltagare trotsade den förgående dagens eventuella intag av glädjande dryck och ställde sig på startlinjen. Kl 12,45 gick första start med en för dagen icke seglingsburen Styret i startbåten.

Kvalheaten och några av guld/silverheaten avklarades innan vinden vred, tog en liten paus och gav seglarna en liten chans till mat och drickapaus. Redan nu visade Markus Emanuelsson vem som var mannen att slå för dagen.
img_2911
Vinden som tagit en kortare lunchpaus kom tillbaka och likaså seglarna på vattnet. Heaten avlöste varann tills 12 godkända heat hade körts. Då fick vinden nog och vred och försvann. Tävlingarna avslutades.Processed with VSCO with f2 preset

Överlägset vassast för dagen, som så många gånger förr, Markus Emanuelson. Tvåa Peter Davidsson endast 0,25p före trean Isak Turesson.
rActon94an Fyra Stoffe, följd av den till vardags till kite förlorade Markus Robert. Övriga resultat kommer inom kort.
Kul att se hur nivån hos alla seglare höjs för varje tävling. Av midsommardagens 18 deltagare var fem stycken nya ansikten för året, vilket innebär att det hittills i år deltagit 30 olika seglare i Sveriges största slalomcup. Sträck på er!

Dagen avslutades som vanligt med prisutdelning på palmplatsen med ett generöst prisbord från Surfers.
Vi ses igen helgen 15-16/7.
Väl mött!
/Tävlingsledningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>