Resultat Augustischlalomen!!

IMG_1913

Damer och herrar, ölänningar och sillastrypare. Vi har ett resultat!
Efter att SMHI grundlurat tävlingsledningen på den så viktiga vindprognosen, hölls för första och troligen inte sista gången Schlalomcupen i den så nyckfulla västvinden.
13 tappra seglare samlades som vanligt vid klubbhuset i arla söndagsmorgon för att göra upp i den fjärde av fem deltävlingar i årets cup.
Med rutinerad hjälp från den internationella tävlingsscenen flyttades bojar och startlinje från den utlovade sydvästvinden till att passa västvinden.
Kl 10,15 small det! Första start for i väg i ökande vind och snart stod det klart att även de tuffaste killarna fick byta ner sig i segelstorlek.
Dagen till ära och för att klara eventuella vindvrid var banan förlängd med ca 200m vilket gjorde att pausen efter 8 heat var välbehövlig för alla deltagare.
Lunch, och sen ut med nya krafter igen!
Dagens starkast lysande stjärna var föga förvånande Växjösonen Markus Emanuelsson.
Tätt bakom stod kampen som vanligt stenhård, denna gång med Stoffe som tvåa, Isak T trea och Peter D fyra(seglade hela dagen på 8,6 när Macke stönade över 7,8, KÄMPE!). Senaste tidens hårt tränande Anders Bergström på god femte plats.
Dock visade flera av seglarna vad Schlalomcupen verkligen är. När KiteAndreas insåg att bristen på drag i seglet berodde på en halvmeter stor reva mitt i seglet gick han helt enkelt upp och hyrde ett kit  av centret, likaså rookien Markus som inte hade någon sjögräsfena. Vad göra? Hyra en bräda med weedfena såklart! Kämparglöd och glädje!!IMG_1909 IMG_1908

Dagen avslutades som vanligt med dignande prisbord från Surfers och Hagapark Camping och stugby där två lyckliga gick hem med boende på Haga ordnat för 2018. Rykten säger att mer sånt finns!!

/Stort Tack till alla som gör detta till Sveriges största schlalomcup!
Väl mötta för Grand Finale helgen 16-17/9

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>