Resultat Schlalomcupen del 4 2018

Så blev det äntligen dags att få visa upp musklerna som trimmats under hela sommaren. Efter att de tre första deltävlingarna i Sveriges största schlalomcup lidigt av den så nedriga vindbristen, så visade vindgudarna upp sig med hull och hår.DSC_5483
Ett fjorton man starkt startfält samlades för att göra upp i vindar från 10-14 m/s. Segelstorlekar från 7,0 till 5,0 radades upp på startlinjen och de första två kvalheaten kördes så det rök om vattnet. Noterbart är att vår vän från Varberg, Isak Turesson, försökte skrämma sina konkurrenter före start med att försöka sig på en onefootedforwardloop över mållinjen, dock med resultatet att han fick segla tävlingen med fladdrande tejp över nosen på brädan. Vad kan vi säga? Lycka till nästa gång!thumbnail_rCup 4 4
thumbnail_rCup 4 7
I heat ett visade Axel Rosén-Davidsson vem som är snabbast i familjen och körde om pappa Peter i andra gippen och höll undan till heatseger. I heat två tog Stoffe täten från start och lyckades hålla en jagande Markus Emanuelsson bakom sig hela vägen i mål.thumbnail_rcup4 9
Noterbart är att unge herr Noa Davidsson (ja jag vet, nu är de tre, PUST!) placerade sig topp fyra och tog sig till guldfinal där han höll sig hela tävlingen. Detta i sin premiärtävling! Vad månne det bli av den killen?
thumbnail_rCup 4 6

Pga av vårat kära (eeh, nähh!) sjögräs så valde de flesta att köra sjögräsfena dagen till ära, något inte alla var övertygade om vara det bästa alternativet. Detta innebar att när starten till det första guldheatet gick så stod Macke på land och bytte till rak fena. 
thumbnail_Mackan e
I guldheat ett lyckades Peter D från sin position längst ner på startlinjen nå till första bojen som etta. I efterföljande gipp lyckades Stoffe krångla sig förbi och därefter hålla övriga konkurrenter bakom sig hela vägen över mållinjen. Tvåa efter en bra sista gipp Axel, trea Peter och fyra den gästande skåningen med det bekant klingande efternamnet Andreas Hartwig.
Följande silverheat bjöd på minst lika mycket spänning där de med störst segel (mest fart) också hade störst bekymmer med gipparna och blev omkörda av grabbarna som körde freestylebräda och 5,0. Folkrace när det är som bäst!
thumbnail_rCup 4  3thumbnail_rCup 4 2
Den alltid så startsnabbe Peter D tog sig även i guldheat två först ut till första bojen, även denna gång tätt följd av Stoffe. Denna gång med en tajt kamp ända in på mållinjen som Stoffe lyckades vinna. Peter som tidigare bytt till rak fena fick känna på det så lömska sjögräset och tappade toppfart på målrakan där han blev passerad. Trea kom Axel och fyra Isak T.DSC_5450
I vad som visade sig bli dagens sista heat, silverheat två, gasade en revanschsugen Macke så pass att hann lyckades varva ett par konkurrenter när de fortfarande var kvar vid första bojen. Vad är det man säger. ”När Macke gasar fullt, blir bara vakuum till oss andra”. (Gammalt slalom/speed-ordspråk).rActon10thumbnail_rcup4 10
Det som skulle bli en välförtjänt lunchpaus visade sig bli dagens avslut. Den utlovade sydliga kulingvinden vred till frånlandsvind och sen övergå i sommarens första rejäla åskoväder på Haga.
Tävlingen avslutades med det traditionsenliga dignande prisbordet, sponsrat av våra vänner på Surfers, Haga Park Camping och Strandnära BnB. Denna gång uppdukat inne i klubbhuset till ljud och ljusshow deluxe samt smattrande regn. Placeringar denna gång enligt nedan.IMG_2335

Väl mött helgen 15-16/9 för årets grand final, den femte och årets sista deltävling i Schlalomcupen!

/Tävlingsledningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>